YogaRollinger Nyt LOGO fb

Meditation

Meditation kan være flere forskelige ting i børneyoga. Oftest vil vi bruge aktiv meditation, hvor vi synger mantra og laver forskellige håndbevægelser til.

I kundalini børneyoga bruger vi primært en aktiv meditationsform med sang og bevægelse, men børnene lærer også at sidde stille og være indadvendt med hænderne i den klassiske gyan mutra. Dette bruger vi løbende efter, at kroppen har arbejdet i en yogastilling. Det er en måde at integrere oplevelsen på, give sig tid til at reflektere og mærke efter og iagttage den forandring der er sket i kroppen. Det fremmer i sig selv en meditativ tilgang til de oplevelser vi får igennem livet.

Aktiv meditation med mantra-sang

Aktiv meditation med mantra-sang og håndbevægelser er den letteste måde, at meditere på fordi kroppen og sindet er engageret i bevægelsen og sangen. Hvis sindet vandrer kommer kroppen ud af rytme og skal nænsomt bringes tilbage til fokus igen. Det styker fokus og koncentrationsevnen, skaber ro og harmoni i sindet.

Vi bruger mantraer fra Kundalini Yoga som er på sproget Gurmukhi, Sikhernes sprog, som er et meget smukt spirituelt sprog, hvor lydvibrationerne fremmer positive forandringer i krop og sind. Videnskaben om lyd og lydvibrationer er et helt kapitel for sig. Kort fortalt: Alt er energi og vibrerer med en særlig frekvens. Lyd er en meget virksom kraft til at påvirke vort sinds energimæssige svingninger, og er noget man kan bruge bevidst til at fremkalde positive forandringer i sindet. Du kender sikkert selv til virkningen af forskellige typer musik. Glad 80'er musik fremkalder én stemning og tung heavy rock en anden. Gurmukhi er et sprog baseret på videnskaben om lyd og lydfrekvenser i relation til kroppens energicentre og deres svingning. Derfor synger vi i børneyoga mantraerne på dette eksotiske sprog, men vi tilføjer også danske strofer, der hjælper os til også bevidst at forstå essensen af mantraet. Børn holder generelt af de eksotiske mantraer, som er smukke og "magiske" og det at det er en slags "volapyk" gør dem i sig selv virksomme at meditere på, da hjernen ikke skal koncentrere sig om at forstå, men udelukkende forholde sig til sige lyden.

Inden for Kundalini-Musikken finder vi en lang række udgivelser af forskellige kunstnere som synger de samme mantraer, som vi bruger i børneyoga. Derfor vil vi også lytte- og synge til smuk rytmisk musik under meditationerne.

Håndbevægelser eller "Celestial Communication"

I aktiv meditation med mantra-sang laver vi forskellige håndbevægelser/celestial communication mens vi synger. De rytmiske bevægelser gentages gennem hele meditationen i koordination med mantraet. Fokus er på den øvre trekant, 4. (hjertet), 5. (hals), 6. (tredje øje), og 7. (krone) chakraer. Når vi bevæger fingerspidserne i luften øger vi optaget af prana (vital energi/livsenergi fra solen), og påvirker vores neuroner, og lindrer den stress, der ophober sig dybt i hjernen.