YogaRollinger Nyt LOGO fb

Hvad laver vi til børneyoga?

Børneyoga hos YogaRollinger er baseret på kundaliniyoga, og følger den klassiske struktur for en Kundalini Yoga Klasse.Velkommen

Vi starter altid med at hilse på hinanden og tale lidt sammen. Børnene taler på skift, og vi træner os i, at at udtrykke os og lytte til hinanden og vi lærer hinanden at kende.

Stille ind

Vi stiller ind og forbinder os med os selv. Her bruger vi altid mantraet:
"Ong Namo Guru Dev Namo", som vi synger på forskellige måder og med håndbevægelser til. Brugen af håndbevæglser skaber vitalitet og opbygger energien.

Pranayama / Vejrtrækningsøvelser

Her har vi bevidsthed på åndedrættet og laver grundlæggende åndedrætsøvelser på en sjov måde. Korrektion af overfladisk og stresset ånderdræt.

Opvarming

Opvarmningen er tid til at få gang i blodcirkulationen. Vi danser, pjatter, leger og laver solhilsner.

Yogastillinger, asanas og kriya

Vi leger os gennem forskellige klassiske yogastillinger ofte ledsaget af spændende fortællinger, som vi lever os ind i undervejs og hvor vi bruger kroppen til at illustrere og udtrykke det fortalte.Yogastillingerne kan være individuelle- eller parøvelser og sammensættes til tider i serier for at fremme særlige resultater.

Afspænding / afslapning

Her lærer barnet at give slip og slappe af, noget der for mange børn kan være svært. Barnet bliver nænsomt guided til at slappe af i kroppen. Vi lytter til smuk og beroligende musik og tager på spændende og smukke fantasieventyr. Her kan vi også give hinanden massage i massage-toget eller pizza-legen m.m.

 

Meditation

Aktiv meditation, hvor vi synger mantra og samtidig laver håndbevægelser.Skaber indre ro og harmoni og fremmer koncentrationsevnen.

Kreativ aktivitet og yogalege

Ind imellem, vil vi lave en kreativ aktivitet. Det kan være at lave venskabsarmbånd, tegne mandalaer osv.

The long time sun / Den evige sol

The long time sun er en sang der blev skrevet til Yogi Bhajan og som bruges verden over til at afslutte Kundalini Yoga klassen. For de helt smås vedkommende vil vi udelukkende synge den oversat til dansk, men hos de lidt større børn vil vi synge den på både dansk og engelsk.

Afslutte

Før vi siger farvel og går hjem, afslutter vi med mantra sammen, hvilket afslutter klassen på en neutral måde, og giver os et øjeblik til at udtrykke vores taknemmelighed og til at opleve den harmoni, der er blevet skabt af klassen. For børn er det også en tid til at erkende, hvem de er og føle sig stolte over at være denne person. Vi synger på mantraet: "Sat Nam".