YogaRollinger Nyt LOGO fb

header3dagesbørneyoga

YogaRollingers grundlæggende børneyogalæreruddannelse for 2-15 årige børn

 

 

Kom i gang med børneyoga hjemme, i skolen, SFO eller børnehaven med YogaRollingers populære børneyogalæreruddannelse.

 

Indhold på YogaRollingers 3 dages (4 dage som hverdagsforløb) Børneyogalæreruddannelse

Vi fortsætter med vores meget populære børneyogalæreruddannelse til dig som vil være børneyogalærer. Uddannelsen er inddelt i flere moduler, og giver dig en grundlæggende viden om yoga og sætter dig i stand til at anvende børneyoga og meditation inden for dit pædagogiske virke med børn og unge. 

Uddannelsen er henvendt til alle der vil lære at undervise i børneyoga både pædagoger, folkeskolelærere og andet personale, som til dagligt arbejder med børn og unge, men også til alle andre som har lyst til at lære at lave børneyoga og meditation. Måske er du i forvejen yogaudøver eller yogalærer og ønsker at få børnedelen koblet på, eller måske føler du dig bare kaldet til at arbejde med børn og unge på en nærværende og empatisk måde. Som en bonus kommer du i kontakt med dit eget indre barn og genopdager glæden ved leg og kropsbevidsthed.

YogaRollinger kursus8

Du behøver ikke have forudgående kendskab til yoga for at deltage på kurset. Du vil på kurset blive introduceret til grundlæggende yogateknikker, og for hvordan du kan formidle disse til forskellige aldersgrupper af børn og unge.

Børneyoga er en kombination af strækøvelser, dynamiske øvelser, vejrtrækningsteknikker, afspænding og meditation. Vi tager afsæt i kundalini yogaens univers og anvender mantra, begreber og struktur fra denne yogaform kombineret med klassiske hatha yogastillinger.

Du behøver ikke at være smidig eller have en speciel god kondition for at begynde at arbejde med børneyoga, men du skal have lyst til at bruge din krop og til at lege og være nærværende sammen med børnene gennem kroppen. Det er en stor fordel, hvis du samtidig har lyst til selv at begynde at lære lidt yoga på et voksenplan, da det giver mere dybde og autencitet i forhold til, når du laver yoga med børnene.

YogaRollinger kursus1

På kurset arbejder vi med yoga for forskellige aldersgrupper.


Introduktion og grundlæggende yogateori

Du modtager en del af teorien på video forud for kurset, for at spare tid, når vi er fysisk sammen. Du modtager video om bl.a. sanseintegration og hvordan yoga hjælper. Teorien om lyd og vibration og hvorfor vi laver syngemeditationer og bruger beroligende klanglyde i børneyoga, samt hvad yoga egentligt er for en størrelse og hvordan det hele handler om at skabe forbundethed, med krop, tanker og følelser i os selv, samt via vores empati m,ed mennesker og verden omkring os.

Du lærer at opbygge et børneyogaprogram, og om hvordan du skaber et empatisk fællesskab og håndterer forstyrrelser og uro bedst muligt i undervisningen. 

Åndedrætstræning

Når vi ses på selve weekenden, vil du få en grundig og spændende indføring i teorien omkring brug af åndedrætsteknikker og hvordan disse kan anvendes til at regulere børnenes arousal samt til håndtering af sværefølelser. Vi går i dybden med anatomien bag korrekt dybt åndedræt og skal lege med åndedrættet på sjove udviklende måder. Du vil helt sikkert også opnå større indsogt i dig selv og hvordan du selv kan bruge dit åndedræt til at skabe balance i pressede situationer og perioder i livet. Du får en række helkt konkrete øvelser med dig ift at give børn større ro.

Afslapning og drømmerejser i børnehøjde

Vi kommer også grundigt omkring opbygningen af drømmerejser, når vi laver afslapning med børn. Du lærer hvordan du undgår de klassiske faldgrupper, der gør at en børneafslapning ikke bliver en god oplevelse, og hvordan du let og effektivt kan opbygge dine egne afslapninger og små guidede drømmerejser. Du vil også lære hvordan du kan anvende forskellige klang-instrumenter til at skabe beroligende lyde i disse afslapninger.

Yogaleg, sansning og kropsglæde for vuggestue- og børnehavebørn

Vi skal på egen krop afprøve forskellige teknikker som yogasanglege, bamseyoga og yogaeventyr. Vi ser nærmere på børns sansemotoriske udvikling, på sanseintegrationsforstyrelser og hvordan børneyoga hjælper. Rytme, rim og remser fremmer den sansemotoriske udvikling og hjælper børn til lettere at huske det de lærer. Vi ser på hvordan vi kan integrere dette i undervisningen bl.a. via en række skønne børneyogasanglege udviklet af Helle. Vi ser også på hvordan vi kan inddrage forskellige rekvisitter i undervisningen for at gøre den mere visuel og taktil.

Kreativitet, fordybelse og empati for børn i indskolingen

Vi tager fordyber os i yogaeventyrenes forunderlæige verden. Her lærer vi hvordan vi via indlevelse og fantasieventyr kan stimulere barnets fantasi og kreativitet. Vi kobler endnu flere sjove yogalege på, som styrker gruppesammenholdet og gør yogaundervisningen sjov! Vi udforsker de klassike yogastillinger ved at opfordre børnene til selv at træde ind i lærerrollen og mærke efter på egen krop, hvor stillingerne virker. Du lærer konkrete teknikker til at håndtere uro og store hold. 

Nærvær, styrke og fællesskab for børn på mellemtrinnet

Vi arbejder med yogaundervisning af børn på mellemtrinnet 10-12 år. Børn i denne alder kalder vi også tweens, og de er karakteriserede ved at være midt imellem barn og teenager. Det giver mulighed for en ganske anderledes måde at undervise yogaklassen på, nemlig den elevstyrede undervisning, hvor eleverne i langt højere grad selv tager ejerskab for indholdet i yogaundervisningen. Vi går i dybden med de dynamiske meditationer med chants, og hvordan de unge selv kan være med til at sætte deres præg på meditationerne. Vi går også i dybden med opbygning af vinyasa flows, og hvordan eleverne kan lære at lave deres egne flows. Du lærer hvordan du kan opbygge din yogatime, så eleverne arbejder i grupper med yogastillingerne og den holistiske sammenhæng mellem yogastillingerne og hvad de gør for sindet m.m. 

Meget af indholdet kan også anvendes til undervisning af teenagere. Dette modul giver endvidere dig selv en langt dybere indsigt i børneyogaen og yogastillingerne og dynamisk meditation. Så selv om du underviser mindre børn, vil dette modul klæde dig godt på til at sammensætte dine egne programmer også til mindre børn.

Parstillinger

Et vigtigt element i børneyogaen er parstillinger, hvor yogastillingne udføres sammen to og to. Det giver et afslappet og sjovt læringsrum, jhvor man får mulighed for at arbejde sammen med en ven, og opleve et positivt og sjovt møde mellem kroppene. Når vi laver stillingerne sammen to og to, kan vi meget mere end vi tror, og det giver for mange et stort selvtillidsboost at opleve, at en umiddelbart kompliceret yogaøvelse faktisk lykkes i fællesskabet. Du får et helt særligt sæt paryogakort med dig hjem, med 54 paryogastiller i varieret sværhedsgrad, fra den stille hyggelige fordybelse 2 og 2 til den mere krævende akroyoga, hvor grænserne udfordres positivt. Som deltager på uddannelsen, bliver du støttet trygt og sikkert i selv at prøve de forskellige stillinger og vi sikrer, at vi bevæger os på et niveau, hvor alle kan være med. Du vil sikkert selv få en dejlig overraskelse over din egen formåen. Man kan altid takke nej til at deltage i en øvelse.

Balance, selvværd og identitet for unge

Vi vil også kigge på hvordan, vi kan anvende serier og elementer fra kundalini yoga til tweens og yoga på stol i skolen. Du bliver klogere på de udfordringer og mulighedre der er ved at undervise teenagere og tips til din pædagogiske tilgang i undervisningen. Du lærer meditationer, der afbalancerer teenagerens hormonplagede sind og giver følelsesmæssig balance og får indblik i hvordan du i det hele taget kan bruge yoga til at give en bedre selvindsigt og sundt selvværd i en svær alder, hvor det sociale fylder mere og mere, og hvor der kan være mange krav fra omgivelserne, som kan være svære at leve op til. Vi ser også på hvordan du kan bruge små yogaindslag i løbet af skoledagen, for at kvikke eleverne op, strække ryggen eller berolige nerverne før en eksamen.

 

 

Tilmelding

Tilmelding online. Se link til de forskellige forløb øverst på siden.

YogaRollinger kursus6

YogaRollinger kursus7

 

Oversigt over datoer og steder uddannelsen udbydes 2023

Vælg her under. Du kan vælge at tage uddannelse 100% online via zoom eller som en kombination af fysisk og online fremmøde.

 

HILLERØD, KBH 

 

 • Fredag 19. Januar 2024: 16.30-21
  Lørdag 20. Januar 2024: 9.30-17.30
  Søndag 21. Januar 2024: 9.30-17.30

 Sted: Harløse skole, Hillerød

Tilmelding via e-mail.

 

Esbjerg (eller online via ZOOM)

Hverdagsforløb (3 tirsdage) 
 • 16. Januar + 30. Januar + 27. Februar 2024
 • Mødetid fredag kl. 9-16 alle dage   Online tilmelding her
  Klanghuset i Esbjerg, L. V. Jensens alle 16, 6706 Esbjerg Ø

Ønsker du at deltage på dette forløb online via ZOOM, vælges dette ved tilmeldingen. I så fald, sender vi en lækker pakke til dig, med alt det skønne udstyr og legetøj, kort og bog m.m., som du skal bruge i de forskellige øvelser og lege, så du også får en interaktivt og dynamisk oplevelse ved skærmen.

 

Live online via ZOOM

 • Hverdagsforløb 3 tirsdage i dagtimer
  16. Januar + 30. Januar + 27. Februar 2024
  Mødetid fredag kl. 9-16 alle dage   Online tilmelding her

 • Weekendforløb
  1.-3. Marts 2024
  Mødetid fredag kl. 16.30-21 og lørdag og søndag kl. 9.30-17.30 begge dage. Online tilmelding her

 Se mere om vores Zoom forløb her

Aarhus

Weekend forløb (3 dage)

Vi tilbyder børneyogalæreruddannelsen i Aarhus følgende weekender. Uddannelsen varer blot én weekend, og du kan vælge imellem.

 

 • 24.-26. november 2023. Fredag kl. 16.30-21 og lørdag og søndag kl. 9.30-17.30. 
  Online tilmelding her

Har du brug for at dele din deltagelse op mellem flere weekender, er det muligt. Kontakt Halle for at aftale nærmere.

Da vi kun lige har fået aftalen på plads, er den ikke blevet oprettet i vores oinline betalingssystem endnu, men du kan tilmelde dig via e-mail, og ønsker du at dele betalingen op i 5 rater, sender vi et link så snart det er muligt.

 

Sted

Favn yogastudie
Aarhus

 

Tilmedling via ean nummer og e-mail

Er det din arbejdsgiver, der skal betale via ean nummer eller faktura til f.eks. idrætsforening, så send din tilmelding til os på mail: helle@yogarollinger.dk

Vi skal bruge dit navn, e-mail og mobilnummer, samt alle oplysninger på arbejdsgiver inkl. kontaktperson og evt ean nummer eller e-mail til elektronisk fakturering.

Pris

Uddannelsen koster kr. 5190,- ex moms. Der bliver ikke pålagt moms. Prisen er inkl. alle materialer og livsvarigt adgang til vores mege store online bibliotek VIP Klubben, hvor alle øvelsesvejledninger m.m. ligger. Du står selv for forplejning på uddannelsen.

Vi tilbyder altid at du kan betale over 5 rater af 1038 kr. uden ekstra gebyrer. Klik dig ind på et forløb her over, og vælg online tilmelding for at booke din plads på et hold.

Det siger deltagerne:

Det har været fantastisk at deltage på børneyoga kurset hos dig, og har virkelig givet mig meget inspiration og nyt syn på børn og mig selv.
Jeg har allerede brugt det i mit arbejde, både hos min målgruppe som er drenge med generelle indlæringsvanskeligheder, samt i almen skolen hos 0. og 3. klasse. Oplevelserne har været fantastiske og er blevet positivt modtaget af alle!

Tusind tak for det bedste kursus og "øjen åbner" jeg nogensinde har deltaget i, og for at du derudover deler så meget af dine erfaringer og tanker på forummet på facebook. Jeg håber at kunne få mulighed for at deltage i nogle af dine workshops fremover.

A.B.S.H.

Tak for et supergodt kursus. Jeg bruger det ugentlig i mit arbejde, i en børnehave. Og børnene er vilde med det.
Fedt;-)

S.D.

Jeg er helt vildt lykkelig for at have været på dit kursus. Det har givet mig så meget energi og glæde til at fortsætte min yogafærden. Jeg startede mine egne yogahold op da jeg kom hjem, og har nu to lørdagshold kørende for børn i alderen 3-6 år og 7-9 år. Det går rigtig godt og de er glade for at gå til yoga :-)

L.K.

Jeg har fået så meget ud af de to weekender vi har haft sammen. Især på det personlige plan. Efter jeg blev introduceret til kundalini yogaen den første weekend, så er jeg virkelig blevet bidt. Og for den første gang i mit liv har jeg fået hjælp til, at slappe helt af i kroppen og i sindet. Det har jeg aldrig kunnet før. Og så vil jeg sige tak fordi jeg endelig har fundet den vej, som jeg vil gå indenfor yogaens verden. Pludselig går det hele op i en højere enhed, når nu mit ønske de sidste mange år har været at arbejde med børn, unge og familier.

Jeg har haft tre super gode undervisningstimer med nogle 6. Klasser i skoledelen. Efter vinterferien vil jeg starte to ugentlige hold op i fritids- og ungdomsklubben. Der er allerede stor efterspørgsel fra både børn, unge, pædagoger, drenge som piger så nu har jeg bestilt 20 måtter, og skal i gang med at lave øjenpuder og yogatrøjer med nogle af pigerne i næste uge. Stor succes - og det er endda min første uge på arbejdet. Hurra for yogaen, og hvad den gør ved os. Sat Nam!

S.T.

Vil simpelthen bare dele at her på min skole, bobler det med yoga glæde! Jeg har siden kurset lavet små yogapauser, massage, meditation og vejrtrækningsøvelser i understøttende undervisning med 0.kl - 3.kl., men ikke lavet et fuldt forløb.
Men jo mere jeg introducere børneyoga for klasserne, jo mere efterspøger de det! Det giver mig bare så meget energi og glæde, samt tro på at jeg kan. Så nu er jeg klar til at springe ud i det, da jeg nu føler mig mere autentisk angående yoga. Det er bare super fedt med opbakning i facebook gruppen, og at læse jeres små opslag her på siden. Så mange tak for det!

D.T.Ø

Læs flere udsagn »